fredag den 17. oktober 2014

Verdens bedste julekage

Traditionen tro bliver der bagt julekage i efterårsferien.
Det er i år 4. gang jeg bager den på dette tidspunkt,
Fidusen er nemlig, at den skal have tid til at folde al sin smag og aroma ud inden jul:) og hold da op hvor er det hyggeligt, at tyvstarte julen nu, hvor det bliver mørkere og koldere udenfor.

Opskriften har jeg fået af min søde skotske veninde- hende som jeg bader med året rundt:). Så det er en rigtig engelsk/skots christmas cake.

Kagen hedder pudsigt nok"Last minute Christmas Cake", og den kan også bages i sidste øjeblik, men tro mig det er ikke den samme gode smag, som den der får lov til at stå i måneder og summe. 

Fidusen er udover masser af omsorg og snak, at den en gang om ugen overhældes med spiritus, Fx grand Marnier, Calvados, cognac, whisky eller som jeg gjorde sidste år for at få max. julestemning Amaretto mandellikør.

I år har jeg igen eksperimenteret med ingredienserne (jeg kan ikke lave være med at lave om på alle opskrifter)og efterhånden er opskriften noget anderledes end den oprindelige og jeg vil vove at påstå at den ikke er blevet ringere. 

Jeg tror faktisk at den i år bliver fantastisk.

Her får du opskriften så du selv kan nå at komme igang i god tid: 

1 glas Mincemeat ca 400 gr.
225 g. hvedemel
150 g. muscovadosukker eller brun farin
4 æg
100 g. smeltet smør
150 g. bløde dadler uden sten, finthakket.
100 g. valnødder grofthakkede
150 g. god mørk grofthakket chokolade
100 g. grofthakkede pecannødder
100g. bløde sultanas rosiner
3 tskf. bagepulver
1 kvivspids salt
skal og saft af en øko appelsin
skal af en øko citron
1/2 tskf. kanel
1/2 tskf. st. nelliker
1/2 tskf. kardemomme
1/2 tskf. ingefær

Det hele blandes og hældes i en rund form som skal fores med to lag bagepapir. Da den ellers godt kan brænde på pga det store frugt og sukker indhold.

Bages i midten af ovnen ved 170 grader uden varmluft i ca. 1 time, men start med at give den lidt mindre og prøv at stikke i dejen om den hænger ved. Dæk den gerne over midtvejs med bagepapir, så den ikke får for meget farve ovenpå.

Afkøl kagen, sæt den et halvkøligt sted, gerne i en kølig kælder overdækket med lidt husholdningsfilm. Hæld den så over en gang om ugen med en spiseskefuld spiritus efter eget valg.

Omkring 1. advent tages kagen op og den overdækkes med et tykt lag marcipan og evt afsluttes med et tyndt lag fondant som kan pyntes i mange fine farver. De seneste år har min kage været lyseblå og hvid med stjerner og glimmer. 
I år tror jeg jeg vil prøve noget nyt , men det kan du få at se når vi nærmer os adventen:)

Uha hvor jeg glæder mig til julestemningen og decemberhygge.

Rigtig god fornøjelse. Du er velkommen til at skrive hvis du er i tvivl om noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar